Otomotiv sektöründe fiber lazer markalama makineleri

Otomotiv Sektöründe Fiber Lazer Markalama Makineleri

1760 lı yıllarda üretilmeye başlanmasıyla kuşkusuz insanlık tarihinin en ön önemli icatlarından biri olan otomobillerin zaman içerisinde sanayilerin gelişmesi ile birlikte 1908 yılında ilk seri üretim otomobiller üretim bantlarından inmesiyle otomobillerin gelişimi hız kazanmaya başladı.

Günümüze kadar büyük bir evrim geçirerek gelen otomobillerde, ilk zamanlarda hız ve güç odaklı çalışmalar yapılıyorken günümüzde müşteri talepleri doğrultusunda daha az yakıt tüketimi ile yüksek performans sağlayan araçlar geliştirilmeye başlandı. Farklı metallerin işlenmesiyle ve işlenen binlerce parçanın bir araya gelmesiyle birlikte otomobiller günlük yaşamlarımızda yerlerini almaya başladı.

 


Diğer önemli konu ise bir otomobili oluşturan yaklaşık 30000 adet parçanın izlenebilir olmasıdır. Üretimi aksatmadan hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde parçaları işaretlemek ancak neredeyse otomatikleştirilmiş, üretim bantlarına entegre edilmiş lazer teknolojileri ile mümkün olabiliyor. Bu sayede doğru parçanın doğru yere gitmesi sağlanır. Herhangi bir arıza durumunda, arızalı parçaları hızlı bir şekilde tespit etmeyi ve müdahale etmeyi sağlamaktadır.

Fiber Lazer Markalama Makineleri Otomotiv Sektöründe Hangi Alanlarda Kullanılır? 

Fiber lazer markalama makineleri ile otomobillerin dişlilerini, radyatör ve yağ kapaklarını, silindirlerini, silindir kapaklarını, tüm hortum tertibatını, fren sistemini ve en küçük otomobil parçalarını bile yüksek hassasiyetle markalayabilir. Qr kodları, barkodlar, parça numaraları, alfa numerik kodları ve logoları başarılı bir şekilde markalamaktadır.

Fiber lazer markalama makineleri sayesinde araçlarda bulunan devre kartlarına ve mikro işlemcilerine çok küçük kodlamaları bile zarar vermeden yüksek hassasiyetle markalama yapılabilir.                  Fiber lazer markalama makineleri ile araç içerisinde gördüğünüz hız göstergesi, klima ve radyo düğmeleri vites kolu gibi parçalarda günlük hayatımızda sürekli gözümüzün önünde olan ama farkına varmadığımız işaretler bile fiber lazer markalama makineleri ile yapılmaktadır.




Fiber Lazer Markalama Makinelerinin Avantajları Nelerdir?

Lazer fiber markalama makineleri, otomobil üreticileri için birçok avantaja sahiptir.  Kullanım kolaylığı sayesinde hızlı bir şekilde üretim hattınıza entegre edebilirsiniz. Türkçe program ara yüzü sayesinde hızlı bir eğitim süreciyle hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Lazer fiber markalama makineleri minimum operatör müdahalesinde ihtiyaç duyarak daha az personel gücü ile yüksek verimlilik sağlayabilirsiniz. Böylelikle lazer fiber markalama makineleri sayesinde tutarlı ve neredeyse yok denecek kadar az hata oranına sahip işaretlemeler yapabilirsiniz. Fiber lazer markalama makinelerinde çok az hareketli parça olduğu için çalışma ortamına bağlı olarak minimum düzeyde bakımlarını gerçekleştirerek herhangi bir aksama olmadan üretiminizi sorunsuz bir şekilde sürdürebilirsiniz.
Fiber lazer teknolojileri sayesinde yüksek hızlarda güvenli bir şekilde her türlü markalamalarınızı yapabilir; en küçük parçalarda bile küçük barkodlarınızı, QR kodlarınızı, seri numaralarınızı ve logolarınızı yüksek hassasiyetle saniyeler içerisinde markalayabilirsiniz. Hızlı ve hassas markalamanın yanı sıra yüzeylerde kalıcı izler bırakan fiber lazer markalama makineleri sayesinde, yüksek ısı ve sürtünmelere maruz kalan fren diskleri, kampanalar, dişliler vb. parçalarda bile bozulmayan markalamalar yapabilirsiniz.

ODMTECH İLETİŞİM FORMU