Gelin Kalıcı Bir İz Bırakalım

Gelin Kalıcı Bir İz Bırakalım

Sahte ürünlerle mücadele ve Ürünlerin son Kullanım tarihi takibi günümüzde önemini giderek arttırmaktadır.

Yapışkanlı etiketleme yada mürekkepli yazı ile yapılan ; ürün izleme, ürün takip , ürün kodlama ,ürün işaretleme silinebilir ve sökülebilir, hatta taklit edilebilir olduğu için, yerine Kalıcı işaretleme ve kodlama sistemlerine bırakmaktadır.

Kalıcı işaretleme metal yada plastik, karton, ahşap, cam gibi organik ve inorganik materyaller üzerinde doğrudan silinemez ve taklit edilemez izler bırakmaktır, bu işleme kısaca lazer markalama denmektedir. Ürünlerin üzerine uygulanacak tarih, logo, seri numarası, yazı, marka vb bilgisayar ortamında üretilir ve doğrudan ürüne lazer ışını ile işlenir, kazınır ve silinemez bir işaret bırakması sağlanır.

Lazer Markalama makinelerini diğer lazer yazıcılardan ayıran üstün özellikleri doğrudan tüm metal ve plastiklere, organik ve inorganik malzemelere bir yazıcı pratikliğinde yazabilmeleridir.

Üretim hatlarında inkjet mürekkepli yazıcıların yerini ekonomik-istikrarlı-bakım gerektirmeyen fiber lazer markalama sistemleri almaktadır. Düşük yatırım maliyeti ve sürdürülebilir çevreci işletim avantajlarıyla fiber lazerler Plastik ve metal imalat sanayinin dışında yumurta ve su tesislerinde markalama, kodlama, zaman damgası için yaygınca kullanılmaya başlanmıştır.

Bugün günlük yaşamımızın içinde kullandığımız cezveden, bebek maması ambalajına, elektrik sayaç mühründen, kargo paketine, hediyelik eşyadan, altın ve gümüş malzemelerdeki ayar damgasına kadar birçok üründe lazer işaretleme kullanıldığını gözlemleyebiliriz.

Bu yazıyı okuyan kimi okurlarımız bu konunun çok da önemli olmadığını düşünebilir diye pratikte yaşayabileceğiniz bir örneği not olarak düşmek istiyorum. Kalıcı ve silinemez bir tarih taşımayan ürün ambalajının son kullanma tarihinin geçmediğine nasıl emin olabilirsiniz? mürekkepli kaşe ile oluşturulmuş tarih /zaman damgası sizin için ne kadar güvenli?

Son kullanma tarihi değiştirilmiş bir ürünü çocuğunuzun veya kedinizin yemesini düşünmeyelim bile !

ODMTECH İLETİŞİM FORMU