Fiber Lazer Markalama Makinesi Kullanımının Avantajları

Fiber Lazer Markalama Makinesi Kullanımının Avantajları

Fiber Lazer Markalama Makinesinin Farkları ve Kullanım Avantajları Nedir?

Fiber lazer markalama makineleri üretim endüstrisinde yer alan modern yeniliklerden biridir. Fiber lazer markalama sistemi diğer markalama yöntemlerine karşı daha fazla verimlilik sağlaması sonucu yüksek maliyetin önüne geçmektedir. Düzenli bakım ve sarf malzemesi ihtiyacı olmaması, tercih edilme sebebidir. Fiber lazer markalama makinesi kullanım avantajları sadece bunlarla sınırlı değil. Uygulanabilir malzeme çeşitliliği de diğer markalama yöntemlerine ait makinelerden daha fazladır. Çalışma ömrü de diğer makinelerden uzun ömürlüdür.

Markalama yöntemlerinden en çok tercih edilen fiber lazer markalama sistemleri, çok çeşitli malzemelerde yüksek kaliteli ve hatasız işaretleme yapmaktadır. Malzemelerin üzerine seri no ve barkod işaretlemeleri için seçilmesi gereken markalama uygulaması çözümüdür. Fiber lazer markalama makineleri bu gibi işlemlerde her türlü metal ve plastik gibi yüzeylerde hızlı sonuçlar ve keskin detaylı işaretler sağlamaktadır.

Fiber lazer markalama için seçilen makinelerde, yaptığı işin en iyi şekilde karşılanması için; ekstra mükemmel sonuçlar, hızlı markalama, sürekli bakım istemeyen çalışma ömrü ve metal ve plastik yüzeylerde hatasız çalışma gerekmektedir. Fiber lazer markalama makineleri arasında sağlanması gereken bu özellikleri en iyi şekilde kullanıcıya sunacak S, C ve İş İstasyonu serilerimizden uygun olanı seçebilirsiniz.

Fiber Lazer Makinesi Nasıl Kullanılır?

Lazer makineleri basit bir çalışma mantığına sahiptir. İşaretleme yapmadan önce, markalama için kullanılan programda gerekli parametreler girilmelidir. Girilen parametreler ile yüzeyin üzerinden geçme süresi, kaç kere geçeceği, işaretlenecek alan ve yazı veya çizimlerin işaretlenmesi gibi değerler belirlenmektedir. Parametreler bilgisayar ile girildikten sonra fiber lazer makinesi ile işaretleme kısmına geçilebilir.

Markalama işlemi sırasında fiber lazer makinesi, çok hızlı çalışan ve otomatize edilebilen bir sisteme sahiptir. Yüzeylerde yaptığı kalıcı işaretleme için konumlandırma doğru bir şekilde yapılmalıdır. Odaklanmış lazer ışınının malzeme yüzeyi ile etkileşime girmesi için tek bir düğmeye basmanız yeterlidir. Fiber lazer makinesi bu işlemi sıralı ve doğru şekilde yapabilmektedir. Markalama makinesi kullanılırken makineyle birlikte gelen önergeler yardımıyla güvenlik önlemeleri alınmalıdır. Fiber lazer markalama makinesi kullanımı için sağladığımız eğitim hizmetleri sayesinde makineleri etkili, güvenli ve daha verimli bir şekilde kullanabilmektesiniz.

Fiber Lazer Makinesinin Kullanım Avantajları

Markalama yapılırken seçilecek lazer markalama yöntemlerinden uygun olan seçilmelidir. İşaretleme yapılacak malzeme yüzeyi doğrultusunda lazer markalama makinesi ile uygulama yapılmalıdır. Eğer markalama yapılacak yüzey metal ve plastik yüzeyse fiber lazer markalama makinesi kullanılmalıdır. Her türlü metal yüzey, plastik, bakır, seramik, ahşap, cam veya karbon gibi yüzeylerde kalıcı işaretlemeler için fiber lazer makinesi tercih sebebidir. Bu seçim kullanıcılar ve firma sahipleri için birçok avantaj içermektedir. Fiber lazer makinesinin sahip olduğu esnek ve kolay kullanıcı arayüzü fiber lazerler kullanıcılara fayda sağlamaktadır.

Fiber lazerler kararlı yapıdadır ve saçılma meyilleri yoktur. Bu sayede doğru ve yüksek kalitede de işaretler bırakmaktadır. fiber lazer makineleri düşük enerji kullanımı ile düşük maliyete sahiptirler. Yüksek hızda işaretleme yapabilen fiber lazer makineleri uzun ömürlü ve stabil çalışan makinelerdir.

Fiber lazer makinesinin kullanım avantajları arasında güvenli ve çevre dostu olmaları bulunmaktadır. Otonom olan kurulum ve işlemler sayesinde riskleri en aza indirmektedir. Kimyasal ve türevlerinin kullanılmadığı fiber lazerler çevre dostu bir seçim olacaktır. Az enerji tüketmesi sonucu düşük maliyet sağlayan fiber markalama makineleri tek bir lazer kurulumu ile birçok işlem yapılmasına imkân tanımaktadır. Fiber lazer makinesi kullanım avantajları arasında çalışma alanına kolayca entegre olmaları da yer almaktadır.

Birçok sektör tarafından fiber lazer markalama yönteminin tercihi ve kullanımı fiber lazer makinesi satış ve üretiminin büyümesine neden olmaktadır.

Fiber lazer makinesi metal, kompozit, bakır, titanyum, seramik, deri, ahşap, altın, naylon, gümüş, demir, plastik gibi malzeme yüzeylerinde mükemmel sonuçlar çıkarmaktadır. Kullanılabilecek malzeme sayısının fazla olması sebebiyle birçok endüstri tarafından tercih edilmektedir. Fiber lazerin en çok kullanıldığı endüstriler; elektronik, tıbbi malzeme, kuyumculuk, reklam-promosyon, kalıpçılık, züccaciye, savunma ve havacılık, otomotiv ve uzay endüstrileridir. Bu endüstrilerde fiber lazer makinesi kullanımı yaygındır.

Fiber lazer makinesi kullanımı plastik ve metal içeren her alanda kullanılabilir. Bu bir anahtarlık satan bir firma veya reklam amaçlı yapılacak herhangi bir işaretlenme olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse:

  • Otomotiv endüstrisinde otomobilin içinde yer alan bilgilendirme işaretleri fiber lazer makinesi tarafından yapılmaktadır.
  • Tıbbi malzeme endüstrisinde kullanılan cerrahi malzemelerin üzerinde yer alan lot numarası, seri no, QR kodlar fiber lazer ile sağlanmıştır.
  • Elektronik sanayisinde malzemelerin üzerine yönlendirici çizimler ve yazılar yine aynı şekilde işaretlenmektedir.
  • Savunma sektöründe ise üretilen ürünlerin üzerindeki güvenlik uyarıları fiber lazer markalama ile işaretlenmektedir.

Fiber lazer makinesi kullanımı oldukça geniş bir yelpazededir. Güvenli oluşu, alternatifin olmaması, kararlı yapıda olması, uygulanabilir malzeme çeşitliliği , uzun ömürlü olması ve düşük maliyete sahip olması doğrultusunda endüstriyel anlamda kullanım alanı çok fazladır. Kullanım alanları gün geçtikçe daha da fazlalaşacağı gözle görülmektedir.

Fiber Lazer Markalama Türleri Nelerdir

  • Tavlama
  • Kazıma
  • Renklendirme
  • Köpükleme
Tavlama

Fiber lazer markalama sürecinde markalama uygulanacak malzeme karbon içeren bir metal ise Tavlama yöntemi doğru bir seçim olacaktır. Normal markalama işlemlerine göre biraz daha yavaş ve uzun sürmektedir. Malzeme üzerinde oksitleme işlemi gerçekleştirmek için uygulanır ve işaretlenmiş alanın renk değiştirmesine yol açar. Oksidasyon süresince geniş bir aralıkta renkler elde edebilmemize olanak sağlar. Elde edilen renkler malzemeye bağlı olarak değişebilmektedir. Otomotiv ve savunma endüstrilerinde daha çok görülmektedir.

Kazıma

Fiber lazer markalama yaptırmak isteyen kişiler ve kurumlar tarafından çokça tercih edilen bir markalama yöntemidir. Metallerin üzerine barkod, seri numara, yazı gibi işaretlemeler etki alanını artırabileceğiniz bir yöntemdir. Daha çok altın ve gümüş takı işaretlemesi için kullanılan kazıma yöntemi, kalıp sektöründe de kullanımı yaygındır.

Renklendirme

Renklendirme yöntemi plastik markalama alanında yaygın bir markalama yöntemidir. Plastik üzerinde hassas ve kararlı bir işaretleme yapılarak plastik içerisindeki pigmentli moleküllerin yapılarını değiştirmektedir. Bu markalama türü yüzeyde kontrast renkleri ortaya çıkarmaktadır.

Köpükleme

Köpükleme, fiber lazer markalama türleri arasında plastik ve polimer yüzeylerin işaretlenmesi için seçilmesi en uygun markalama türüdür. Uygulanan malzemenin istenen oranda eriterek, eritme sırasında oluşan kabarcıklar oluşturduğu yazı veya çizimlerin meydana gelmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde oluşan markalama sonucu malzeme yüzeyi doğrultusunda oluşan kabarcıklar farklı renk tonları oluşturmaktadır.

ODMTECH İLETİŞİM FORMU